REGULAMENTUL COMPETITIEI FAMILY RUN

MARATONUL NISIPULUI editia a 8-a  #InfinitRUN

– 29.04.2023 –

 

ORGANIZATORI

ASOCIATIA SPORTIVA SANASPORT CONSTANTA

impreuna cu Asociatia Club Sportiv ULTRARUN Constanta si Asociatia DARUIESTE ARIPI Constanta.

DATA SI LOCUL COMPETITIEI

FAMILY RUN este o competitie sportiv-distractiva, in familie, cu taxa de participare, prin care se urmareste promovarea miscarii si sportului in aer liber precum si sustinerea prin donarea integrala a taxei de participare catre Asociatia Daruieste Aripi in vederea implementarii proiectelor derulate de catre aceasta asociatie.

Competitia se desfasoara sambata, 29.04.2023, la ora 11:00, startul fiind in Constanta, plaja Neversea – plaja Modern pe distanta de aproximativ 1 km .

CONDITII DE PARTICIPARE

Cursa FAMILY RUN presupune o echipa formata din cel putin un minor sub 14 ani si unul dintre parintii acestuia. O echipa nu poate avea decat maxim 5 membrii. Distanta intre membrii echipei in timpul cursei trebuie sa nu depaseasca 2 metri, sub sanctiunea descalificarii.

Pentru a participa in cursa FAMILY RUN toti participantii trebuie sa indeplineasca cumulativ urmatoarele conditii:

 • toti participantii trebuie sa fie clinic sanatosi si apti medical pentru efort
 • particpantii minori trebuie sa aiba varsta cuprinsa intre 05 – 14 ani impliniti pana la data de 04.2023.
 • participantii majori isi asuma integral raspunderea pentru orice eventual accident sau paguba care ar putea sa survina pe parcursul derularii cursei, fara a putea atrage raspunderea

organizatorilor si sa supravegheze in permanenta participantii minori din propria echipa. Organizatorul isi declina orice responsabilitate cu privire la orice problema medicala aparuta in timpul sau ulterior

 • sa plateasca contributia de participare 40 lei/participant;
 • sa aiba in posesie sa un act de identitate pentru verificare(carte identitate pentru adulti si certificat de nastere pentru minori – actele nu vor ramane la organizator vor fi doar verificate si restituite titularului);
 • sa isi asume responsabilitatea ca au capacitatea fizica si ca au avizul medical pentru a participa la cursa la care s-au

INREGISTRAREA IN COMPETITIE si RIDICAREA KITULUI DE CONCURS

Inregistrarea pentru CURSA FAMILY RUN se face doar online pe siteul competitiei: www.maratonulnisipului.ro pana cel tarziu in data de 28.04.2023.

In ziua competitiei se vor face inscrieri in zona de start pana la ora 10:00 in limita locurilor disponibile.

Plata contribuitiei de sustinere a proiectelor sociale derulate de catre Asociatia Daruieste Aripi   in cuantum de 40 lei/ participant se va face prin virament bancar, plata online prin card bancar sau numerar in cadrul antrenamentelor de grup organizate de catre Asociatia Sportiva SanaSport Constanta in fiecare duminica in statiunea Mamaia.

Informatii bancare: Asociatia Sportiva SANASPORT Constanta

Adresa: Constanta, Str Ion Alexandrescu Nr. 22A

CUI/CIF: 31314950, Banca:CEC BANK, AG. DELFINARIU Constanta,

IBAN: RO42 CECE CT10 30RO N121 7688

Detalii plata: „Inregistrare M.N. 2023 – Family Run – nume participant”

ATENTIE: Nu se poate achita taxa in numerar la sediul agentiilor si sucursalelor CEC BANK conform politicii interne a bancii!

Inregistrarea este finalizata doar la momentul incasarii taxei de inregistrare. Inregistrarea este stearsa daca in termen de 3 zile lucratoare de la momentul inregistrarii online nu se incaseaza contravaloarea taxei de inregistrare. Participantii isi pot verifica online statusul inregistrarii pe lista de inregistrari din siteul evenimentului.

Numarul maxim de echipe care pot participa la cursa este de 200 de echipe.

Kitul de concurs format din tricoul oficial personalizat si numarul de concurs se ridica de catre parintele/tutorele participantului in zilele de 27 aprilie 2023 si 28 aprilie 2023 intre ore 10-21 din incinta Vivo! Constanta, Bd. Aurel Vlaicu nr 220, pe baza scrisorii de confirmare primite la inscrierea in cursa .

Participantii la FAMILY RUN nu vor fi cronometrati cu chip. Aceasta cursa urmareste popularizarea alergarii si promovarea alergarii ca sport de masa.

Inregistrarea in cursa FAMILY RUN se face numai de catre un adult participant in cursa, prin completarea unui formular de inscriere si a declaratiei pe propria raspundere privind participarea la cursa.

Nu este admisa inregistrare in cursa in numele altor participanti care nu sunt prezenti la inscriere, iar numerele de concurs nu se pot ridica decat de catre titularul echipei.

Echipa va purta numele de familie al persoanei care face inregistrarea in cursa .(ex 001 POPESCU).

Cu ocazia inregistrarii, persoana care face inregistrarea va completa declaratia pe propria raspundere privind asumarea responsabilitatii pentru toti membrii familiei participanti in cursa precum si pentru faptul ca acestia sunt apti medical si ca pot parcurge intreaga distanta a cursei.

Cu ocazia inscrierii, fiecare membru al echipei va primi numarul de concurs care va fi purtat obligatoriu in timpul cursei sub sanctiunea descalificarii.

Din motive de siguranta se interzice alergare in cursa cu minori in brate, hamuri, carucioare sau alte dispozitive.

Primii 300 de participanti minori la cursa Family Run care vor termina cursa vor primi medalia de finisher precum si pachete de premiere din partea organizatorilor.

REGULI SI LIMITARI

Fiecare participant la cursa este obligat sa poarte numarul de concurs la vedere, pe partea din fata.

Va fi descalificat orice alergator care nu poarta numarul de concurs pe tricou, sau poarta alt numar de concurs decat cel primit din partea organizatorilor.

Alergatorii dintr-o echipa care nu trec impreuna prin toate punctele de control si la linia de sosire vor fi descalificati.

Este interzis orice ajutor extern primit de catre alergatori pe timpul cursei, precum si primirea si consumarea unor alte bauturi sau energizante din partea altor persoane in afara celor desemnate de catre organizatori sa asigure si sa deserveasca zona de hidratare.

ASISTENTA MEDICALA

Asistenta medicala va fi asigurata de catre organizator prin partenerii sai cu personal medical specializat, ambulanta fiind pozitionata in zona de start/sosire.

PREMII

Vori fi premiate echipele care se claseaza pe locurile I-V cu premii constand in diverse produse din partea sponsorilor si organizatorilor.

FESTIVITATEA DE PREMIERE:

13:30 – festivitatea de premiere la cursa FAMILY RUN la scena situata pe plaja Neversea.

ATENTIE : Absenta castigatorilor la festivitatea de premiere duce la pierderea dreptului la premii! Acordarea premiul se face doar personal in baza actului de identitate!

Organizatorul isi rezerva dreptul de a modifica ora festivitatii de premiere in functie de evolutia participantilor in cursa pentru a se putea asigura prezenta acestora la festivitate. Orice modificare a orei va fi anutata prin sistemul audio in zona de start/sosire precum si pe pagina de Facebook a organizatorului.

PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

Datele personale colectate

ASOCIATIA SPORTIVA SANSPORT CONSTANTA (Organizatorul/ AS SANASPORT), in calitate de Operator prelucreaza datele dumneavoastra cu caracter personal: numele si prenumele, sexul, data nasterii, nationalitea, telefon mobil, tara si orasul de domiciliu, e-mail, cel mai bun timp personal, numele echipei (daca este cazul), coordonate bancare, imaginea foto/video, marimea tricoului.

Scopul si modalitatea de prelucrare a datelor

Datele sunt colectate de catre AS SANASPORT cand va inregistrati la Campionii Scolii – Maratonul Nisipului, fie prin intermediul platformei de inscrieri 42km.ro accesand/creand un cont personal, fie prin intermediul formularului de contact pe site-ul http://maratonulnisipului/contact/ . Datele personale furnizate de catre fiecare participant prin intermediul formularului de inregistrare vor fi pastrate in format electronic.

Furnizarea datelor cu caracter personal este obligatorie in vederea inregistrarii participantilor la competitii si organizarea corespunzatoare a acestora si sunt necesare in vederea procesarii taxelor de participare la cursele care necesita taxa de inscriere.

Rezultatele personale la curse vor fi de asemenea inregistrate, pastrate, prelucrate si publicate in vederea crearii clasamentului, crearii unei arhive si tiparirea personalizata a rezultatelor pe diplome.

Refuzul de a furniza datele

Datele solicitate sunt esentiale pentru organizarea evenimentului. Prin urmare, in cazul refuzului persoanei vizate de a furniza aceste date, Operatorul va refuza inregistrarea in cursa/curse. Prin inregistrare participantul consimte la inregistrarea, prelucrarea utilizarea datelor personale in scopurile descrise la acest paragraf.

Dezvaluirea datelor personale

AS SANASPORT nu dezvaluie datele dvs. personale niciunei terte parti cu exceptia situatiei cand exista o obligatie legala in acest sens, la cererea autoritatilor indreptatite (ex. Echipe de prim ajutor, Politie, Agentia Nationala Anti- Doping etc) sau cand apreciem ca este necesar in vederea investigarii, prevenirii sau pentru a actiona impotriva unor situatii potential ilegale, in caz de suspiciuni de frauda sau situatii de urgenta care implica punerea in pericol a integritatii fizice sau a securitatii oricarei persoane.

Securitatea datelor personale

AS SANASPORT a implementat masuri tehnice si organizatorice rezonabile pentru a asigura datele dvs personale impotriva pierderii accidentale, a accesului, folosirii, distrugerii sau dezvaluirilor neautorizate.

Drepturile dvs.

Aveti urmatoarele drepturi in conformitate cu prezentul Regulament si conform Regulamentului General privind Protectia Datelor (GDPR):

 • dreptul de a fi informat despre modalitatea de prelucrare a datelor;
 • dreptul de accesa datele personale pe care le detinem despre dvs;
 • dreptul de a rectifica datele pe care le detinem in cazul in care acestea sunt incorecte sau incomplete;
 • dreptul de a fi uitat, adica dreptul de ne solicita stergerea datelor personale detinute;
 • dreptul de a restrictiona prelucrarea datelor personale;
 • dreptul la portabilitatea datelor, adica de a fi transferate catre o alta organizatie;
 • dreptul de a obiecta ca datele personale sa fie folosite in anumite scopuri;

In cazul in care doriti sa reclamati modalitatea de gestionare a datelor dvs., va rugam sa contactati AS SANASPORT la adresa de email office@sanasport.ro sau in scris la adresa:Str Slt Ion Alexandrescu nr 22A, Constanta, Romania. Vom analiza sesizarea dvs. si vom colabora cu dvs. pentru rezolvarea problemei. Este posibil sa va solicitam dovezi ale identitatii.

Actualizarea datelor

Puteti revizui, corecta, actualiza sau sterge datele personale accesand contul creat pe platforma 42km.ro.

Daca in continuare considerati ca datele dvs. nu sunt gestionate corect conform legii, puteti contacta Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal, unde puteti depune o plangere.

Prelucrarea datelor personale ale copiilor

Datele personale ale minorilor (nume, prenume si data nasterii) sunt colectate de la parinti si sunt sterse dupa trei luni de la  terminarea evenimentului.

DREPTURI DE IMAGINE

Prin inregistrarea in competitie, toti participantii vor autoriza de drept organizatorii, inclusiv partenerii acestora sa foloseasca si sa reproduca orice declaratie sau imagine cu participantii in alergare sau nu.

Evenimentul poate fi inregistrat in scopuri de comunicare publica/informare, in orice modalitate (in special prin fotografii, inregistrari video etc), in orice mediu existent sau viitor, pentru comunicare internationala, in orice scop, inclusiv in scop de publicitate si comercial. Prin urmare, fiecare participant acorda in mod explicit Organizatorului, persoanelor imputernicite de catre Organizator si beneficiarilor (in special parteneri comerciali) permisiunea de a inregistra si de a reproduce, pe orice tip de suport, in orice format, respectiv de a reproduce si reprezenta, fara nicio remuneratie, de nicio natura, numele, vocea, imaginea, si informatii referitoare la activitatea sportiva desfasurata in contextul Evenimentului, pe o durata care nu poate depasi 20 ani de la data Evenimentului. Participantul autorizeaza in mod expres. Organizatorul sa cedeze partenerilor la Eveniment sub-licente pentru folosirea imaginii in scopuri comerciale si publicitare.

Fiecare participant acorda permisiunea lui deplina si irevocabila Organizatorului, beneficiarilor (in special partenerilor sai comerciali), in scopul efectuarii de campanii de publicitate, promovare sau pentru vanzare 1) de a face orice modificari, adaugari sau suprimari pe care le considera necesare pentru a se utiliza imaginea sa, in conditiile definite mai jos, 2) de a include sau combina imaginea lui sau a ei cu orice semnaturi, expresii, sloganuri, legende, marci, semne distinctive, informatii legale, efecte vizuale si, in general vorbind, in orice utilizare in materialele de comunicare in care acestea sunt utilizate.

Pentru minori acest consimtamant este dat sub conditia ca drepturile si interesele majore ale acestora sa nu fie lezate de catre parintii acestora, de catre ocrotitorii legali (parinte, tutore etc) care efectueaza inscriere in numele acestora.

Participantul garanteaza ca imaginea sa nu face obiectul unui contract de exclusivitate.

Organizatorului, beneficiarilor sai si persoanelor imputernicite le este interzisa in mod expres folosirea numelui unui participant, a vocii sau imaginii in orice format cu caracter pornografic, rasist sau xenofob, si mai mult, in general, este interzisa orice utilizare care aduce atingere demnitatii participantului.

Participantii sunt informati si accepta neconditionat ca imaginea lor, inregistrata de catre reprezentantii oficiali ai Organizatorului, poate fi accesibila pe site-ul Evenimentului in zona destinata membrilor si pe site-ul Evenimentului in sectiunea „Rezultate”. In ceea ce priveste site-ul Evenimentului, participantii inteleg si sunt de acord ca orice utilizator de internet ii poate identifica dupa nume, prenume si/sau numarul de cursa.

Va dorim sa aveti parte de o experienta cat mai placuta in cadrul cursei sportiv-distractive

FAMILY RUN – MARATONUL NISIPULUI!