Maratonul Nisipului, unul dintre primele maratoane din Europa care se desfăşoară integral pe nisip, va avea loc sâmbătă, 21 mai, pe plaja NeverSea din Constanța. Până la ora actuală, peste 800 de sportivi din România şi Republica Moldova s-au înscris la inedita cursă de la malul Mării Negre, iar alte câteva sute de constănţeni şi-au anunţat deja prezenţa pentru a-şi susţine favoriţii.

Ajuns la a şaptea ediţie, evenimentul sportiv internaţional este organizat de Asociaţia Sportivă SanaSport şi Radio Constanţa, în parteneriat cu Direcţia Judeţeană de Sport şi Tineret Constanţa, Primăria Constanţa şi Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea Litoral.

Maratonul Nisipului, care se adresează atât alergătorilor amatori, cât şi sportivilor de performanţă, conţine patru probe competitive (maraton, semimaraton, cursa de 10 km şi de 5 km) şi două curse populare – crosul Family Run şi Campionii Şcolii, care au menirea de a-i aduce mai aproape de sport atât pe părinţi, cât mai ales pe copiii acestora şi de a lupta împotriva cancerului prin asigurarea de tratamente medicale la domiciliu pentru copii din judeţul Constanţa – proiectul social iniţiat de către Asociaţia „Dăruieşte Aripi”.

„Datorită frumoasei comunităţi de sportivi pe care am construit-o în aceşti ani şi împreună cu prietenii de la «Dăruieşte Aripi», am reuşit să dăm o şansă la viaţă copiilor bolnavi de cancer din judeţul Constanţa, prin derularea unui program social care constă în asigurarea tratamentelor medicale la domiciliu. Este o bucurie de nedescris pentru comunitatea noastră de alergători să observăm că acest hobby al nostru s-a putut transforma în ceva mai mult, cu un impact major şi asupra societăţii noastre, asupra copiilor noştri, nu doar asupra sănătăţii noastre.

Prin acest eveniment, ne dorim să arătăm lumii întregi că alergarea este mai mult decât un sport individual. În fapt, este un sport de echipă, de familie. Şi cum familia înseamnă grijă faţă de aproapele nostru, vrem să direcţionăm toată atenţia către cei care au mai mare nevoie de ajutor”, a declarat preşedintele Asociaţiei Sportive SanaSport, Daniel Antonaru.

Premii în valoare de 25.000 de lei

Sponsorii evenimentului au pregătit premii în valoare totală de 25.000 de lei, dintre care 11.000 lei sunt premiile în bani acordaţi primilor clasaţi la fiecare cursă.

Participanţii sunt aşteptaţi să ridice kit-urile de concurs din centrul comercial Vivo! Constanţa (zona de food court), în zilele de joi, 19 mai, şi vineri, 20 mai, în intervalul orar 10.00-21.00.

Înscrieri se pot face şi online, pe maratonulnisipului.ro.

Foto: Arhiva Cuget Liber

Sursa: https://cugetliber.ro/stiri-sport-mai-mult-decat-un-hobby-peste-800-de-sportivi-vor-alerga-la-maratonul-nisipului-456570

No comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *