Peste 800 de sportivi din România şi Republica Moldova vor participa la Maratonul Nisipului, eveniment care se va desfăşura pe 21 iunie, pe o plajă din municipiul Constanţa, au informat, miercuri, organizatorii.

Competiţia se adresează atât alergătorilor amatori, cât şi sportivilor de performanţă.

„Maratonul Nisipului, care se adresează atât alergătorilor amatori, cât şi sportivilor de performanţă, conţine patru probe competitive (maraton, semimaraton, cursa de 10 km şi de 5 km) şi două curse populare – crosul Family Run şi Campionii Şcolii, care au menirea de a-i aduce mai aproape de sport, atât pe părinţi, cât mai ales pe copiii acestora şi de a lupta împotriva cancerului prin asigurarea de tratamente medicale la domiciliu pentru copii din judeţul Constanţa – proiectul social iniţiat de către Asociaţia ‘Dăruieşte Aripi’ „, se arată într-un comunicat de presă transmis de Asociaţia Sportivă „SanaSport”.

Potrivit sursei citate, Maratonul Nisipului, unul dintre primele maratoane din Europa care se desfăşoară integral pe nisip, va avea loc pe 21 mai, pe plaja NeverSea din Constanţa. Până la ora actuală, peste 800 de sportivi din România şi Republica Moldova s-au înscris la inedita cursă de la malul Mării Negre şi alte câteva sute de constănţeni şi-au anunţat deja prezenţa pentru a-şi susţine favoriţii.

Evenimentul sportiv internaţional, ajuns la a şaptea ediţie, este organizat de Asociaţia Sportivă „SanaSport” şi Radio Constanţa, în parteneriat cu Direcţia Judeţeană de Sport şi Tineret, Primăria Constanţa şi Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea Litoral.

„Datorită frumoasei comunităţi de sportivi pe care am construit-o în aceşti ani şi împreună cu prietenii de la ‘Dăruieşte Aripi’, am reuşit să dăm o şansă la viaţă copiilor bolnavi de cancer din judeţul Constanţa, prin derularea unui program social care constă în asigurarea tratamentelor medicale la domiciliu. (…) Prin evenimentul nostru, ne dorim să arătăm lumii întregi că alergare este mai mult decât un sport individual. În fapt, este un sport de echipă, de familie. Şi cum familia înseamnă grijă faţă de aproapele nostru, vrem să direcţionăm toată atenţia către cei care au mai mare nevoie de ajutor”, a declarat preşedintele Asociaţiei Sportive SanaSport, Daniel Antonaru.

Sponsorii evenimentului au pregătit premii în valoare totală de 25.000 de lei, dintre care 11.000 lei sunt premiile în bani acordate primilor clasaţi la fiecare cursă.

„Participanţii sunt aşteptaţi să ridice kit-urile de concurs din centru comercial Vivo! Constanţa (zona de food court), bd. Aurel Vlaicu nr. 220, în zilele de joi (19 mai) şi vineri (20 mai), în intervalul orar 10,00-21,00. Înscrierile la Maratonul Nisipului 2022 se pot face pe www.maratonulnisipului.ro”, se mai spune în comunicat. AGERPRES/(AS – autor: Nona Jalbă, editor: Irina Poenaru, editor online: Anda Badea)

 

Sursa: https://www.agerpres.ro/social/2022/05/18/constanta-peste-800-de-sportivi-vor-alerga-la-maratonul-nisipului–920053

 

No comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *