REGULAMENT

REGULAMENTUL COMPETITIEI MARATONUL NISIPULUI – 25.03.2018 – editia a V-a

Find us on facebook

ORGANIZATORI

ASOCIATIA SPORTIVA SANASPORT CONSTANTA impreuna cu DIRECTIA JUDETEANA PENTRU SPORT SI TINERET CONSTANTA si ADMINISTRATIA BAZINALA DE APA DOBROGEA LITORAL.
 

DATA SI LOCUL COMPETITIEI

Maratonul Nisipului, singura competitie de anduranta care se desfasoara exclusiv pe nisip din Europa, va avea loc duminica, 25.03.2018, la ora 10:00, startul si sosirea fiind in Constanta, statiunea Mamaia, piateta din fata Complexului Perla langa Vila nr 1 – sediul Radio Vacanta.

Cursa Family Run va avea loc, duminica, 25.03.2018 ora 12:00 si se va desfasura pe faleza asfaltata a statiunii Mamaia pe distanta de  aproximativ 1 km.

 

CONDITII DE PARTICIPARE

Pentru a participa in cursele de:  maraton, semi-maraton, cursa individuala de 10 km si cursa populara 5km, toti participantii trebuie sa indeplineasca cumulativ urmatoarele conditii:

 • sa aiba cel putin 18 ani impliniti pana cel tarziu 24.03.2018;
 • sa plateasca taxa de participare;
 • sa aiba in posesie un act de identitate pentru verificare;
 • sa isi asume integral raspunderea pentru orice eventual accident sau paguba care ar putea sa survina pe parcursul derularii cursei, fara a putea atrage raspunderea organizatorilor.

Cursa Family Run presupune o echipa formata din cel putin un minor sub 14 ani si unul dintre parintii acestuia. Distanta intre membrii echipei trebuie sa nu depaseasca 2 metri, sub sanctiunea descalificarii. O echipa nu poate avea decat maxim 5 membrii.

 

INREGISTRAREA IN COMPETITIE

Inregistrarea pentru cursa de maratonsemi-maraton, cursa individuala de 10 km si cursa populara 5 km , se face doar online pe siteul competitiei: www.maratonulnisipului.ro pana cel tarziu in data de 11.03.2018.

Inregistrarea este finalizata doar la momentul incasarii taxei de inregistrare. Inregistrarea este stearsa daca in termen de 3 zile lucratoare de la momentul inregistrarii online nu se incaseaza contravaloarea taxei de inregistrare. Participantii isi pot verifica online statusul inregistrarii pe lista de inregistrari din siteul evenimentului.

Pentru Cursa Family Run inregistrarea  se va face online sau in perioada 23-24.03.2017 in cadrul SANAEXPO din centrul comercial VIVO! Constanta intre orele 10:00-22:00, in limita a 150 de echipe. In ziua competitiei nu se fac inscrieri.

Participantii la Cursa Family Run nu vor fi cronometrati cu chip. Aceasta cursa urmareste popularizarea alergarii si promovarea alergarii ca sport de masa.

Inregistrarea in cursa Family Run se face numai de catre un adult participant  in cursa, prin prezentarea actului de identitate, cat si a certificatului de nastere pentru minorii participanti in cursa. Niciunul dintre acte nu vor ramane in posesia personalului SanaSport care va face inregistrarea in cursa, actele de identitate fiind restituite fara a se opri fotocopii ale acestora.

Nu este admisa inregistrare in cursa in numele altor participanti care nu sunt prezenti la inscriere, iar numerele de concurs  nu se pot ridica decat de catre titularul echipei.

Echipa va purta numele familie al persoanei care face inregistrarea in cursa .(ex 001 POPESCU).

Cu ocazia inregistrarii, persoana care face inregistrarea va completa declaratia pe propria raspundere privind asumarea responsabilitatii pentru toti membrii familiei participanti in cursa precum si pentru faptul ca acestia sunt apti medical si ca pot face fata parcurgerii intregii distante.

Cu ocazia inscrierii fiecare membru minor al echipei va primi pe langa numarul de concurs si un material promotional personalizat oficial al cursei Family Run care va fi purtat obligatoriu in timpul cursei sub sanctiunea descalificarii.

Din motive de siguranta se interzice alergare in cursa cu minori in brate, hamuri, sau alte dispozitive.

Avand in vedere numarul limitat de locuri la cursa Family Run prioritate la inregistrare in cursa vor avea membrii Asociatie Sportive SanaSport cat si participantii la cursele competitive.

Primii 300 de participanti minori la cursa Family Run care vor termina cursa vor primi medalia de finisher precum si pachete de premiere din partea organizatorilor.

 

LIMITE LA INREGISTRARE

Numarul maxim de locuri pentru cursele de maratonsemi-maratoncursa individuala de 10 km si cursa populara 5km este:

 • 200 de locuri maraton (42,195 km);
 • 350 de locuri cursa semi-maraton (21km);
 • 400 de locuri pentru cursa individuala de 10 km;
 • 500 de locuri pentru cursa populara 5 km;
 • 150 de echipe la Cursa Family Run (1km).

 

TAXA PARTICIPARE

Taxa de participare este stabilita pentru toate cursele astfel:

Maraton Semimaraton Cros 10 km Cursa populara 5 km
pana la 30.11.2017 100 lei 80 lei 60 lei 50 lei
01.12.2017 – 31.01.2018 110 lei 90 lei 70 lei 60 lei
01.02.2018 – 11.03.2018 120 lei 110 lei 80 lei 70 lei
24.03.2017 – 25.03.2017 170 lei 140 lei 120 lei 100 lei

Taxa unica pentru cursa Family Run: 35 lei/participant indiferent de data inscrierii.

Nota: Toti participantii de la primele patru editii consecutive ale Maratonului Nisipului beneficiaza de o reducere de 50% din taxa de inregistrare pana la data de 30.11.2017.

Membrii Asociatiei Sportive SANASPORT Constanta beneficiaza de o reducere de 10 % din taxa de inregistrare pana la data de 30.11.2017.

Cele doua reduceri nu se pot cumula.

MODALITATI DE PLATA

Plata se va face prin virament bancar, plata online prin card bancar sau numerar in cadrul antrenamentelor de grup organizate de catre Asociatia Sportiva SanaSport Constanta.

Informatii bancare: Asociatia Sportiva SANASPORT Constanta
Adresa: Constanta, Str Ion Alexandrescu Nr. 22A
CUI/CIF: 31314950, Banca: CEC BANK, AG. DELFINARIU Constanta, IBAN: RO42 CECE CT10 30RO N121 7688
Detalii plata: „Inregistrare M.N. 2018 – cursa – nume participant”

ATENTIE: Nu se poate achita taxa in numerar la sediul agentiilor si sucursalelor CEC BANK conform politicii interne a bancii!

SERVICII

Servicii incluse in pachetul de start pentru cursele de cursa de maratonsemi-maraton, cursa individuala de 10 km si cursa populara de 5 km:

 • numar de concurs;
 • chip cronometraj;
 • tricou tehnic oficial;
 • medalie finisher;
 • sac depozitare obiecte personale;
 • puncte hidratare pe traseu;
 • asistenta medicala;
 • toalete;
 • diploma de participare online.

KIT-UL DE CONCURS

Kiturile de concurs vor putea fi ridicate in cadrul SANAEXPO din VIVO! Constanta (fostul Maritimo Shopping Center)  intre 23-24.03.2018 doar de catre cei care s-au inscris online si au achitat taxa de participare pana cel tarziu in data de 15.03.2018 dupa urmatorul program:

 • vineri – 23 martie in intervalul 10:00 – 22:00 VIVO! Constanta (fostul Maritimo Shopping Center) – Bulevardul Aurel Vlaicu nr 220
 • sambata – 24 martie in intervalul 10:00 – 22:00 VIVO! Constanta (fostul Maritimo Shopping Center) – Bulevardul Aurel Vlaicu nr 220

Nota: Nu se fac inscrieri in ziua competitiei – 25.03.2018, nici pentru probele competitive nici pentru cursa Family Run. 

RAMBURSAREA SAU MODIFICAREA TAXEI DE INSCRIERE

Taxa de inscriere este nerambursabila, chiar si in situatia in care persoana inscrisa nu se prezinta la eveniment.

Cei care doresc sa schimbe cursa pentru care s-au inscris o pot face gratuit doar pana la data de 15.03.2018. Dupa aceasta data orice modificare va fi facuta doar prin achitarea unei taxe suplimentare de 50 de lei.

SANAEXPO

In perioada 23-24 martie 2018 in incinta  VIVO! Constanta  – va fi organizata SANAEXPO expozitie de produse si servicii din domeniul, sportiv, sanatate si nutritie cu urmatorul program:

 • vineri – 23 martie in intervalul 10:00 – 22:00
 • sambata – 24
 • martie in intervalul 10:00 – 22:00

SANAEXPO va continua si in data de 25 martie 2018 in zona de start/sosire in piateta din fata Complexului Perla langa sediului Radio Constanta din statiunea Mamaia – Vila nr 1.

CRONOMETRAREA CURSEI

Cronometrarea pentru maratonsemi-maratoncursa individuala de 10 km si cursa populara 5 km se va realiza cu chip-uri electronice de catre o companie specializata. Sistemul de cronometraj va inregistra timpul fiecarui alergator care va trece prin zona de strat, punctele de control si zona de sosire. Repartizarea pe categorii de varsta a alergatorilor in clasament se va face automat de softul sistemului de cronometraj tinand cont de varsta pe care alergatorul  o va implini pana la data de 24.03.2018 .Punctele de control se afla in zona de start si sosire cat si pe traseul de alergare fara a fi semnalizate.

Alergatorii care nu trec prin toate punctele de control vor fi descalificati.

REGULI SI LIMITARI

Fiecare participant la cursa este obligat sa poarte numarul de concurs la vedere, pe partea din fata si sa utilizeze chipul electronic de cronometraj conform instructiunilor de pe ambalajul acestuia.

Va fi descalificat orice alergator care nu poarta numarul de concurs pe tricou, sau poarta alt numar de concurs decat cel primit din partea organizatorilor.

Este interzis orice ajutor extern primit de catre alergatori pe timpul cursei, precum si primirea si consumarea unor alte bauturi sau energizante din partea altor persoane in afara celor desemnate de catre organizatori sa asigure si sa deserveasca zonele de hidratare.

DEPOZITAREA BAGAJELOR PERSONALE

In pachetul de start fiecare participant va primi un sac si etichete autocolante cu numarul corespunzator numarului de concurs. Sacul pentru depozitarea hainelor si obiectelor personale va fi lasat in zona indicata de catre organizator, zona care va fi asigurata cu paza, putand fi ridicat dupa terminarea cursei doar in baza numarului de concurs corespondent.

Va rugam sa nu lasati obiecte de valoare in sacii de depozitare. Organizatorii nu-si asuma responsabilitatea pentru distrugerea sau pierderea obiectelor personale.

ASISTENTA MEDICALA

Asistenta medicala va fi asigurata de catre organizator prin partenerii sai cu personal medical specializat, ambulanta fiind pozitionata in zona de start/sosire.

TIMPUL LIMITA

Timpul limita pentru maraton este de 6 ore. Orice alergator care ajunge la sosire dupa aceasta ora nu va fi inclus in clasamentul general al cursei la care a participat.

PREMII

vor fi anuntate ulterior

DREPTURI DE AUTOR

Prin inregistrarea in competitie, toti participantii vor autoriza de drept organizatorii, inclusiv partenerii acestora sa foloseasca si sa reproduca orice declaratie sau imagine cu participantii in alergare sau nu.

Organizatorii pot da aceste materiale unei terte persoane fara acordul expres al participantilor, aceasta libertate fiind valabila pe o peroada nelimitata de timp atat pe plan national cat si international.

Va dorim sa aveti parte de o experienta cat mai placuta in cadrul Maratonului Nisipului 2018!